DE VOORDELEN VAN ACCOYA:

Ideaal voor buitengebruik, duurzaamheidklasse 1, dus zelfs beter dan teakhout en een hoge weerstand tegen houtrot. Dus perfect voor het agressieve zoute Zeeuwse klimaat. Het is gemakkelijk te schilderen maar dit hoeft niet en is alleen voor de esthetische afwerking. Het grote voordeel in het onderhoud is dat schilderwerk veel minder slijt doordat het hout nagenoeg niet werkt onder invloed van vocht. Iedere 5 jaar schilderen is dus verleden tijd. Weinig tot niet schuren noodzakelijk en maar ongeveer 1x in de 15 jaar te schilderen.  Het heeft zelfs een hoge weerstand tegen UV bij transparante afwerking, waarbij de natuurlijke uitstraling behouden blijft.

Reductie van minimaal 75% van het krimp- en zwelgedrag, waardoor deuren en ramen in alle seizoenen (droge en vochtige) moeiteloos worden geopend.

Onverteerbaar voor een groot scala aan insecten, inclusief termieten, dus daar ook goed toepasbaar en in te passen in monumentale gebouwen. Waarbij de warme authentieke uitstraling van de originele architectuur behouden blijft.

Sterk verbeterde thermische isolatie ten opzichte van de gangbare gebruikte houtsoorten, dus ook ideaal voor toepassingen waarbij energiebesparing van belang is.

Volledig milieuvriendelijk hout en beschikbaar als FSC, PEFC en Controlled Wood. Dus ook geen kostbare energie nodig om grondstoffen te produceren en geen noodzaak om te voorzien van een bestrijdingsmiddel.

CO2 uitstoot Accoyahout is zelfs CO2 negatief tijdens de gehele levenscyclus! 

Duvekot Bouw heeft de vakmensen om deze houtsoort voor u te verwerken in vele toepassingen, zoals kozijnen maar ook diverse plaatmaterialen. Door de lange levensduur zeer geschikt voor buitengebruik, maar door de natuurlijke schoonheid van het hout zelf ook zeer goed binnenshuis te gebruiken. Het is zelfs uitermate geschikt om er bijvoorbeeld meubelen van te vervaardigen.

 Voor Youtube filmpje over Accoya klik op onderstaand Accoya logo: