Onze inbraakpreventie adviseur Christiaan Boeckhout aan het werk, in een item van Omroep Zeeland over inbraken in Zeeland uitgezonden op dinsdag 13 januari jl. Hierin is te zien hoe hij een woning naloopt op inbraakgevoelige punten die verbeterd kunnen worden. Kijk hier voor het filmpje van Omroep Zeeland.

Onze inbraakpreventieadviseur Christiaan Boeckhout is gespecialiseerd in het aanbrengen van sloten met het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). Het inbreken in een slecht beveiligde woning duurt vaak maar 30 seconden. Een crimineel bedenkt zich dus wel twee keer voor hij een woning probeert te betreden als dat is voorzien van het Politiekeurmerk. De crimineel herkent deze woning aan de goede sloten, verlichting en eventueel een PKVW-raamsticker.

De meeste inbraken (ongeveer 80 procent) worden gepleegd door ‘gelegenheidsinbrekers’. Een gelegenheidsinbreker werkt met klein materiaal: een tang of een schroevendraaier. Hij komt pas in actie als hij een pand ziet waar op eenvoudige wijze wat te halen is. Vervolgens wil hij maar één ding: snel zijn slag slaan. Aan goede verlichting, stevig hang- en sluitwerk en degelijke ramen en deuren heeft hij een hekel. Hij houdt ook niet van oplettende bewoners en buren.

Veilig wonen is vooral een kwestie van bewust wonen. Naast bouwkundige maatregelen, zoals goed hang- en sluitwerk, zijn ook organisatorische maatregelen van belang. De beste sloten helpen immers niet als u ze niet gebruikt of als u tegelijkertijd een raam open laat staan.
Onze inbraakpreventieadviseur kan u hiermee van dienst zijn. Hij ziet de zwakke punten van uw woning en kunt u hierin adviseren om dit op te lossen. Een opname van uw woning en een offerte van de eventueel uit te voeren werkzaamheden is gratis.  Wilt u meer hier over weten neem dan contact met ons op.

Handige links om te bekijken:
Misdaad in kaart
Politie Keurmerk Veilig Wonen

 

 

Bron: Misdaad in kaart 15-01-2015