De spaarrente staat met 1 a 1,5 procent op het laagste niveau van de afgelopen tien jaar. Volgens berekeningen van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal is het juist nu lonend om te investeren in energiebesparing.

Is het financieel verstandig om jouw dak te isoleren? Verdien je een investering in zonnepanelen terug? Het afwegen van kosten en baten van energiebesparende maatregelen is vaak lastig. Financiële voordelen op de langere termijn blijken door veel mensen te worden onderschat. Dit kan aanleiding zijn om een energiebesparende maatregel niet te nemen, zelfs al is het financiële voordeel uiteindelijk erg groot vergeleken met alternatieven zoals een spaarrekening.
Spouwmuurisolatie levert het meeste op. Ook investeringen in dak- en vloerisolatie en HR++ glas bieden fors hoge rendementen.

Een woning zonder isolatie verliest veel warmte via ramen en buitenmuren, via het dak en via de vloer van de begane grond. Goede isolatie gaat dat tegen, waardoor de verwarming minder hard hoeft te stoken. En dat scheelt veel fossiele brandstoffen en stookkosten. Bovendien zorgt isolatie ervoor dat het comfortabeler wordt in huis.

Op de website van Milieu Centraal kunt u zien hoeveel u kunt besparen.

Ook op het isoleren van woningen van 2 jaar en ouder en niet voor recreatief gebruik kunt u nog gebruik maken van het verlaagde BTW-tarief op arbeid.
Vraag ons naar de voorwaarden. Heeft u een andere vraag over isolatie dan kunt u ons bereiken via ons contactformulier.